Kontakta oss direkt
Designed and produced in Sweden
+46 (0)10-4804700

Bygghjälpen

Från inköp till montage

Bygghjälpen – En guide som gör det enklare att välja rätt glasräcke

Oavsett om ni bygger utemiljön från grunden eller gör anpassningar av ert befintliga underlag finns där saker som är bra att känna till innan beställning och montage av glasräcke från ErgoSafe. 

Beroende av placering, underlag, produkt samt markfäste så finns det olika aspekter att ta hänsyn till. I dokumentet Bygghjälpen finns information om infästning i olika underlag, våra olika markfästen samt måttschema. 

Bygghjälpen har till syfte att vägleda Er så att ni får det bästa slutresultatet med våra glasräcken. Att välja rätt variant av glasräcke kräver planering och förberedelser innan beställning och montage. Givetvis finns vi med Er hela vägen från rådgivning till montering!

Bygghjälpen webb

Vi guidar dig hela vägen!

Hej, jag eller någon av mina kollegor finns med er hela vägen från rådgivning till montering! Vi utför alltid en vindlastberäkning och ritar upp alla projekt!

Beställer du online så går vi alltid igenom din beställning innan ordern går vidare till att produceras. Vi är här för dig och guidar dig så att slutresultatet av ditt räcke blir det bästa möjliga för dig!

Mvh Petra
Din räckesexpert

Planering & Förberedelse

Planering för ett bra slutresultat är AO. I planeringsfasen är ditt behov av glasräcke i fokus. Kontakta oss gärna så vägleder vi Er och kan om Ni önskar rita upp ert byggprojekt !Alla frågor nedan leder Er fram till vilken variant av glasräcke ni skall beställa för att matcha era behov. 

  • Var skall uteplatsen vara? Önskar ni glasräcke för markplan eller för balkongen?
  • I vilken form skall Er uteplats byggas? Kommer monteringen av glasräcke vara som en raksträcka eller monteras med hörn?
  • Blåser det från alla håll så du behöver ha sektioner med vindskydd överallt? Det går nämligen utmärkt att kombinera höj och sänkbara sektioner med fasta sektioner. Nytt för i år är att det går att beställa uppgraderbart glasräcke.
  • Vill du kunna öppna och stänga om din uteplats?
  • Kanske du redan har ett räcke men önskar ett vindskydd i glas?
  • Vilket underlag skall sektionerna monteras på? Trä, betong eller annat?
  •  Vilken färg vill ni ha på räcket?

Underlag, infästning och våra markfästen

Alla våra glasräcken kan monteras både på trä och betong. Om ni har frågor kring montage på stål vänligen kontakta oss så guidar vi er. Beroende av underlag samt om det är markfäste tillhörande Standard, Inside eller Vinkel så finns det olika riktlinjer att följa. I Bygghjälpen går vi igenom våra olika markfästen och hur de behöver placeras för att ge ett stabilt och säkert underlag. Inför ert inköp av glasräcke behöver ni veta hur markfästet är utformat samt vilka avdrag och tillägg som behöver göras för att montaget av glasräcke skall passa efter era förutsättningar. Vid nybyggnation är det lättare att anpassa underlaget för våra standardsektioner.

Våra olika varianter av glasräcken

I ClickitUp®-serien ingår flera varianter av glasräcken som alla levereras som färdiga sektioner. Vi har glasräcken för markplan, balkong samt för placering innanför ett befintligt räcke. Våra räcken går att beställa som höj och sänkbara eller som fasta sektioner i valfritt breddmått mellan 1000 och 2000 mm eller i standardmått från 1000 mm upp till 2000 mm med intervall på 100 mm. Det maximala breddmåttet för balkong är 1800 mm. 

Våra olika varianter av glasräcken finns alla i raka sektioner men vi erbjuder även dörr, välvt hörn och möjligheten att uppgradera sektion med rörlig del.  

Våra räcken finns i två olika höjder, 1100 mm alternativt 1200 mm. De höj och sänkbara varianterna blir 1900 mm respektive 2000 mm beroende av vilken höjd det fasta glaset har.

Beställning & Montage

Läs igenom Bygghjälpen för att få information om vad som är viktigt att tänka på innan beställning och montage av våra glasräcken. Önskar ni beställa sektioner i standardmått så finns dessa i vår webshop. Det går lika bra att fylla i en offertförfrågan på standard och/eller måttanpassade sektioner. Fyll i den här! Givetvis finns även vi eller någon av våra återförsäljare till hands för era frågor och funderingar!

Monteringsfilm och instruktioner

Vår monteringsfilm ”Så här monterar du ClickitUp®” går igenom hur glasräcke från ErgoSafe monteras. Alla våra varianter av glasräcke bygger på samma konstruktion och monteras därmed utifrån samma teknik. Ett undantag är ClickitUpInside600 som kräver att den monteras i upphöjt läge istället för nedsänkt som våra andra höj och sänkbara glasräcken kräver.

Det kan vara bra att även gå igenom våra instruktionsböcker för att få mer kunskap och kännedom om våra olika varianter av glasräcke. Dessa finns under Dokument & Manualer

Prisförslag?

Fyll i kontaktformuläret om du vill ha en offert eller bli kontaktad av en av våra säljare.

Vi hjälper dig gärna

Hör gärna av dig om du har funderingar, frågor eller ett spännande projekt på gång.

Bildgalleri

Kika in i vårt bildgalleri och inspireras av olika projekt där glasräcket ClickitUp® använts.