Kontakta oss direkt
Designed and produced in Sweden
+46 (0)10-4804700

ErgoSafe förlänger avtal med svensk glasleverantör

Glas-svensk-ClickitUp-ErgoSafe

Våra glas förädlas med grön el i Sverige​

ErgoSafe väljer närproducerat glas som förädlas med grön el. Varje år använder vi över 14 000 kvm glas i våra produkter. I jämförelse med ett importerat glas som har härdats och producerats utanför Sverige minskar vi vårt CO2 avtryck med 130 000* kg per år.

Ergosafe och GFAB satsar på svensk produktion

Utan glas hade ErgoSafe inte kunnat leverera de produkter som idag produceras i vår fabrik. För oss är glaset ett av våra viktigaste material och vår leverantör GFAB kommer varje vecka med leveranser från sin fabrik i Alstermo till vår i Halmstad.

– När konkurrenterna flyttar utomlands och outsourcar alltmer, då står vi fast vid vår vision om att göra det motsatta.” säger GFABs försäljningschef Marcus Wikstam. 

Med denna vision känns det helt rätt för Ergosafe att förlänga vårt samarbete med GFAB.

Våra leverantörer påverkar vårt klimatavtryck

Glas är återvinningsbart, vilket gör det mer miljövänligt än många andra byggmaterial. Vår leverantör GFAB samarbetar med ett tyskt bolag som återvinner allt kasserat glas så det blir nytt glas och återanvänds. Detta innebär att glasets miljöavtryck minimeras.

– Det räcker inte med att vi agerar hållbart utan vilka val våra leverantörer gör påverkar också vårt klimatavtryck, säger ErgoSafes VD Fredrik Johansson.

Uträkningen är baserad på Svensk Planglasförenings ”Klimatpåverkan från närproducerat laminerat glas i Sverige jämfört med motsvarande importerad produkt” samt ”Klimatpåverkan från närproducerat härdat glas i Sverige jämfört med motsvarande importerad produkt”.

Made in Sweden

Vi är stolta över att vi är ett producerande företag med all vår produktion och utveckling i Sverige. Vi ser många fördelar med att vi kan styra och påverka stora delar av vår värdekedja.

Tillsammans gör vi bättre

Vi vill jobba tillsammans med andra som också gör bra val för miljön och verkar hållbart. Genom att vi äger vår produktion så har vi möjlighet att helt påverka vem vi samarbetar med.

Vår RAKET leder oss

Vi värdesätter delaktighet, ett öppet klimat där alla medarbetare blir hörda och inkluderade. På ErgoSafe har vi tillsammans utvecklat våra ledord som bildar vår RAKET.

ErgoSafes glasräcke med varumärke ClickitUp® är mönsterskyddad genom: Design right 002416248. 001-005. 3/3 2014.
Vårt mönsterskydd innebär att ingen annan aktör har laglig rätt att tillverka, sälja eller importera kopior av ErgoSafes glasräcke inom EU.