Kontakta oss direkt
X Choose your country
Sweden Sweden
Denmark Denmark
Norway Norway
Finland Finland
Germany Germany
Spain Spain
France France
Netherlands Netherlands
Poland Poland
Designed and produced in Sweden
+46 (0)10-4804700

Markplan

Flera olika varianter av glasräcken till utemiljöer i markplan

Glasräcke till altanen, terassen eller uteserveringen

Många uteserveringar använder vårt höj och sänkbara glasräcke ClickitUp som väderskydd för sina gäster men denna variant av glasräcke passar lika bra hemma som vindskydd på altanen, runt din terrass eller uteplats. Finns inte behovet av vindskydd så finns CiUFixed – vårt fasta glasräcke – i samma stilrena design och finish. Ett glasräcke som med elegans ramar in utemiljön.  Nyheten CiUFlex, det uppgraderbara glasräcket för markplan, beställs som ett fast glasräcke med möjlighet att komplettera med vindskydd. Det går enkelt och smidigt att beställa samt montera den separata övre rörliga delen i efterhand.

Läs mer om de olika varianter av glasräcke för markplan nedan.

Glasräcke för markplan

Om utemiljön är i markplan så är det ClickitUpCiUFixed eller CiUFlex som skall användas. Det som kännetecknar markplan är att räcket ej får monteras där utfallsrisk föreligger.

ClickitUp – höj & sänkbart glasräcke

ClickitUp är originalet. Detta höj och sänkbara glasräcke lanserades 2014 och är utgångspunkten till alla varianter av våra glasräcken.

Med ClickitUp får man en nästintill glasklar vy. När vinden ligger på klicka upp vindskyddet. Med ett enkelt handgrepp skapar ClickitUp förutsättningen för en omväxlande altan, terrass eller uteservering.

Genom att komplettera ClickitUp med en markis skapas en rumslig känsla motsvarande ett uterum.

 

CiUFixed – fast glasräcke

CiUFixed när vindskyddet, som den höj och sänkbara varianten har, inte behövs. Välj denna variant av glasräcke när du vill ha ett glasräcke med fokus både på design och konstruktion.

CiUFixed är ett fast glasparti –  ett glasräcke som utmärkt går att kombinera med ClickitUp – det höj och sänkbara glasräcket.

 

CiUFlex – Uppgraderbart glasräcke

Glasräcket är förberett så att sektion går att uppgradera med ett övre rörligt glas. Produkten CiUFlex är avsedd för utemiljöer i marknivå.

Konstruktionen gör det möjligt att beställa fast och rörlig del vid olika tillfällen. Eftermontaget går enkelt och smidigt att utföra och när montaget är klart så har CiUFlex samma utförande och utseende som ClickitUp. 

Patent 20158013.1

Flicka står och lutar sig mot vårt glasräcke

Vindlastberäkning?

För att kunna rekommendera glasräckets maximala breddmått för specifikt projekt utför våra glasräckesexperter vindlastberäkning på samtliga byggprojekt.

Bygghjälp?

Vi har samlat bra information, monteringsfilm och en pdf som guidar dig när du skall planera, beställa och montera glasräcke från ErgoSafe.

Kvalitet och säkerhet

Det viktigaste för oss är slutanvändarens säkerhet! För ErgoSafe, företaget bakom ClickitUp®glasräcke, är kvalitetsfrågor ständigt i fokus.

Prisförslag?

Fyll i kontaktformuläret om du vill ha en offert eller bli kontaktad av en av våra säljare.

Vi hjälper dig gärna

Hör gärna av dig om du har funderingar, frågor eller ett spännande projekt på gång.

Bildgalleri

Kika in i vårt bildgalleri och inspireras av olika projekt där glasräcket ClickitUp® använts.

ErgoSafes glasräcke med varumärke ClickitUp® är mönsterskyddad genom: Design right 002416248. 001-005. 3/3 2014.  
Vårt mönsterskydd innebär att ingen annan aktör har laglig rätt att tillverka, sälja eller importera kopior av ErgoSafes glasräcke inom EU.